miercuri, 29 iulie 2009

Locuri de munca






Locuri de munca - ai un loc de munca... esti printre putini oameni care mai au... ar trebui sa fii un fericit..dar oare esti?

Ieri am fost la spalatorie cu un micorobuz de 9 locuri...intru cu el inauntru ...vorbesc cu oamenii, platesc, dau spaga de rigoare 15 ron si se incepe treaba . Dupa putin timp incepe carcoteala... frate daca vin 2-3 micorbuze pe zi ne indoaie...muncim de ne sar capacele... doar la sofer trebuia sa facem curat, canapele din spate nu suntem obligati... si asa aflu ca oamenii nu sunt prea multumiti. Mai tarziu mi-am dat seama ca preferau sa stea degeaba decat sa ia spaga si sa munceasca.

Nu stii ce sa mai crezi... multi cauta de munca si cand in sfarsit au de munca nu apreciaza , din contra sunt nemultumiti ca muncesc prea mult sau ca au prea putine libere sau salariul este prea mic. Nu auzi pe nimeni niciodata spunand ca munceste prea putin, ca are prea multe libere sau ca salariul pe care il are nu il merita.. de ce oare ?

Stii de ce? Iti spun eu de ce... pentru ca sunt nefericiti cu locul de munca...vrei sa fii fericit? .. schimba perspectiva..cauta sa faci ceea ce iubesti sa faci...incearca mai multe lucruri... vezi ce inclinatii ai.. cauta sa faci ce te face pe tine fericit si fa acel lucru ( acum daca dai in cap la cineva si asta te face fericit sa nu faci asta... este un lucru rau... este rau da? ). Atunci o sa iubesti sa te trezesti in fiecare dimineata sa te duci la munca si nu o sa mai conteze prea mult ca salariul , liberele si timpul petrecut sunt nu stiu cum.

Daca ceea ce faci ai face-o si pe gratis atunci cu siguranta esti la locul potrivit... daca nu ..mai cauta... si fii implinit !

Dumnezeu te iubeste si vrea sa te bucuri de viata!





Locuri de munca

Un comentariu:

  1. Tu spui ca "multi cauta de munca si cand in sfarsit au gasit de munca nu apreciaza". De fapt, toti cauta de munca, si cand gasesc, nu prea isi permit sa faca mofturi. Omul trebuie sa traiasca din ceva, trebuie sa duca bani acasa familiei, asa ca invata sa faca compromisuri. Apoi descopera ca patronul incearca sa-i plateasca cat posibil de putin, si incearca sa-i tina peste program, sau sa-i tina la program chiar si cand nu e de lucru. Si oamenii stiu ca locul de munca nu e bar, sa stai toata ziua in el.
    Angajatul prefera sa petreaca timpul acasa cu familia (sau prietenii), in loc sa stea la serviciu si sa produca bani pentru patron, din care el nu primeste mai mult. (cati patroni cunosti care sunt bine-crescuti si dau o prima si un liber angajatilor cand a nascut sotia ?)
    Fiind somer, cu facturi in buzunar, o familie acasa care cere de mancare ... poti oare sa "vezi ce inclinatii ai si sa faci ceva ce te face pe tine fericit" ?

    Dumnezeu intr'adevar te iubeste, si vrea sa te bucuri de viata. Dar omul nu a invatat inca (mai ales la oras) sa isi iubeasca aproapele si sa se intereseze de cel din jurul lui. (asta e valabil numai daca poti numi "om" pe patronul tipic, cel care reprezinta majoritatea).

    RăspundețiȘtergere